Verschil Vintage en tweedehands kleding

Op dit moment is het helemaal hot om vintage of tweedehands kleding te kopen omdat het unieke stukken zijn, maar ook omdat het duurzaam is. De mode industrie is een van de meest vervuilende sectoren, door vintage of tweedehands te kopen spaar je het milieu en koop je unieke stukken.

Tweedehands kleding
Vroeger was tweedehandskleding voor mensen die het niet zo breed hadden maar tegenwoordig maak je met vintage of tweedehands kleding een waar fashion-statement. Steeds meer mannen en vrouwen maken gebruik van vintage en tweedehandskleding om zo hun eigen persoonlijke stempel te geven aan wie ze zijn en hoe ze er uit zien.

Vintage is tijdloze mode
En het leuke is dat je de trends die je bij de grote modeontwerpers op de catwalk ziet heel gemakkelijk kunt vertalen naar vintage waardoor je er op jouw eigen unieke wijze volgens de laatste mode bijloopt. Als je het slim speelt ben je een voorloper in plaats van een volger in de mode. Weet je nog niet goed hoe? Daar help ik je mee met mijn blogs op deze website!

Verschil vintage en tweedehands kleding
Vintage is op dit moment best wel een modewoord wat bij heel veel producten gebruikt wordt. Maar wat is nu het verschil tussen vintage en tweedehands kleding? Eigenlijk is het heel simpel; alle kleding van voor de jaren 80 is vintage en alles daarna noemen we retro of tweedehands. En alle nieuwe jurken van nu gebaseerd op jurken uit de jaren 50 noemen we vintage stijl.