Must have de vintage Burberry trenchcoat of regenjas

Wij vrouwen wisten het natuurlijk allang maar uit een onafhankelijk onderzoek onder Nederlandse vrouwen is gebleken dat iedere man er beter uit ziet in een pak. Niet zo vreemd natuurlijk want een goed verzorgde man is nu eenmaal knapper en meer sexy dan een niet verzorgde man.

Maar het zelfde blijkt te gelden voor de man in een (vintage) Burberry trenchcoat of regenjas, ook deze jassen doen iets met mannen waardoor ze er aantrekkelijker, cooler en meer sophisticated uitzien.

Tijdens de eerste wereldoorlog werd de trenchcoat jas gedragen door Engelse officieren in de loopgraven, vandaar de naam Trench in trenchcoat. Na de oorlog bleven veel veteranen de jassen dragen waardoor deze regenjas al gauw gewoon werd in het straatbeeld.

Burberry, die claimt de ontwerper van de trenchcoat te zijn, kwam rond de jaren twintig met het bekende ruitjespatroon aan de binnenkant van de jas, hierdoor werd de trenchcoat razend populair in de modewereld. Sindsdien is deze jas een klassieker die ieder jaar terugkomt en populair is bij zowel mannen als vrouwen.

Geloof het of niet, maar de trenchcoat is met vrijwel alles te combineren. Je kunt natuurlijk voor de klassieke look gaan en de jas op een pak of mooie vintage jurk dragen. Maar ook casual (een jeans, shirt en sneakers) is heel goed te combineren met de trenchcoat. De Burberry trenchcoat of regenjas kan dus altijd bij iedere outfit!

Zelf vind ik het leuk om de jas met een andere ceintuur of riem te dragen waardoor je de jas een heel eigen en persoonlijke toets kan geven. Met een fel gekleurde riem kun je de jas afstemmen op de rest van je outfit waardoor je een statement maakt.

En hier is het nog geen trend geworden, wie weet komt het nog, maar de japanners dragen de Burberry jas binnenste buiten waardoor de geruite voering goed zichtbaar is. Ik persoonlijk vind dat echt geweldig en hoop dat deze trend snel deze kant op waait.

Ook vind ik het leuk om soms net iets anders te doen met een Burberry regenjas of trenchcoat door een geruite Burberry stropdas als ceintuur te gebruiken of de geruite Burberry stropdas echt als stropdas te dragen op de jas.

Bij Beauty and Vintage hebben we regelmatig regenjassen en trenchcoates van Burberry en andere merken, je vindt ze onder de buttons vintage en heren terug

One thought on “Must have de vintage Burberry trenchcoat of regenjas

Reacties zijn gesloten.