Welke vintage designer zonnebril past bij mijn gezicht

Aangezien vintage (zonne)brillen een blijvende trend zijn, zijn de collecties zeer omvangrijk en het aanbod redelijk groot. Dankzij deze royale keuze en uitgebreide variëteit is er dus zeker een vintage bril voor iedereen. Vintage zonnebrillen vind je in alle mogelijke modellen, monturen, vormen en kleuren.

Een zonnebril voor ieders gezicht

Bij elk gezichtsvorm past weer een ander brilmontuur. We onderscheiden verschillende gezichtsvormen en leggen hieronder uit welke montuur daar het beste bij past. Wil je weten hoe je jouw gezichtsvorm kunt herkennen? Ga dan voor de spiegel staan en teken vervolgens de contouren van je gezicht (in gedachte of anders met een gemakkelijk te verwijderen product als lippenstift of oogpotlood) op de spiegel. Doe een stap naar achter en kijk welke vorm je op de spiegel ziet staan!

Vierkant gezicht
Heb je uitgesproken jukbeenderen, een breed voorhoofd en/of een hoekige kaak? Dat combineert het beste met ronde en ovale vormen, deze verzachten hoekige vormen. Je kunt dus beter niet kiezen voor vierkante of hoekige monturen omdat deze hoekige vormen accentueren.

Rond gezicht
Heb een ronde gezichtsvorm dan moet je ronde glazen vermijden en kun je beter kiezen voor contrasterende hoekige vormen, deze zullen je gezicht langer en slanker doen lijken. Een smallere hogere vorm heeft de voorkeur, omdat deze de aandacht naar boven trekt, waardoor je gezicht er langer in plaats van ronder uitziet.

Ovaal gezicht:
Heb je een ovale gezichtsvorm? Dan heb je geluk, want een ovaal gezicht is meestal symmetrisch en de meeste monturen staan goed op een ovaal gezicht. Je kan zowel een pilotenbril als een bril met vierkante glazen dragen.

Langwerpig gezicht:
Bij een smal gezicht dat in de lengte overal ongeveer even breed is, staat een vierkante of ronde bril het mooiste. Deze vormen zorgen ervoor dat je gezicht minder lang lijkt. Een langwerpig gezicht kan goed een iets groter montuur hebben, omdat dit vaak in balans is met de rest van het gezicht.

Diamant / ruitvormig gezicht:
Als je brede jukbeenderen hebt met een smal voorhoofd en een smalle kin, dan staat een montuur met ovalen glazen of afgeronde hoeken je het mooist. Ook een glasbril, een brilmontuur zonder rand is dan een goede keuze.

Hartvormig gezicht:
Een hartvormig gezicht is breed van boven en smal toelopend naar de kin. Kies bij een hartvormig gezicht voor een pilotenbril of gedeeltelijk randloze bril. Die staan je waarschijnlijk heel erg goed!

Bovenstaande adviezen kun je meenemen als je een bril gaat kopen maar bij het kopen van een bril speelt ook jouw persoonlijke voorkeur een grote rol. Pas daarom veel verschillende monturen, ook monturen die je in eerste instantie niet zo aanspreken. Pas verschillende brilmonturen. Zo kunt je  verschillende mogelijkheden wegstrepen en dan vind je vast en zeker de bril die jouw look helemaal af maakt.