Riemen vast! De riem, de onmisbare accessoire in iedere kast.

Nog niet zo lang geleden was een ceintuur of riem vooral nuttig om te voorkomen dat je broek afzakte. Maar stilaan is de riem uitgegroeid tot een onmisbaar accessoire in de kledingkast van elke man en vrouw. Met een riem kan je van een simpele outfit een echte eyecatcher maken.

Sommige vintage jurken hebben net dat beetje meer nodig om helemaal perfect en van deze tijd te zijn, een riem is dan de perfecte accessoire om je outfit helemaal trendy te maken. Een wijd vallende vintage jurk maak je met een stoere leren riem lekker casual. En zoals jullie inmiddels weten ben ik gek op vintage onderjurken en ook die kun je met een stoere riem naar een hoger niveau tillen waardoor oude vintage onderjurk een stoere en vrouwelijk jurk wordt die je op een jeans, legging of dikke maillot kunt dragen.

Daarnaast helpt een riem om je lichaam in balans te brengen, het zorgt er voor dat je je taille accentueert waardoor je een extra vrouwelijke look krijgt.

Ga voor een riem in een contrasterende kleur om je outfit die ultieme blikvanger te geven. Naast de contrasterende kleur is het ook leuk om te spelen met contrasterend materiaal, zo verander je een chique jurk door een een leer met grove zilveren noppen op te dragen in een stoere jurk. Je kunt chique kledingstukken downdressen met een goede riem en stoere kledingstukken updressen met een fijn damesachtig ceintuurtje.

Een dunne riem is dan weer perfect om je taille te accentueren bij een mooie aansluitende jurk in 1 kleur zoals bijvoorbeeld de little black dress.

Dus wil je je bestaande garderobe een update geven dan is de riem een onmisbaar accessoire. En dan ben ik vergeten te noemen dat een riem ook fantastisch staat op je oude blazer of jas!

Daarnaast is het ook leuk om te kijken naar de gesp van de riem, een fijne sluiting geeft een subtiel accent terwijl een grote opvallende gesp, denk aan de cowboyriem met grote gesp best bepalend is voor je outfit.

Bij Beauty and Vintage verkopen we diverse nieuwe en vintage riemen, je vindt ze onder de button accessoires!