Dior Academy

Alle ontwerpen van Dior worden van a tot z met de hand gemaakt. In een jurk zit al snel 100 uur werk, wat zelfs kan oplopen tot 2000 uur.

Het is vakmanschap van de allerhoogste plank en dat vakmanschap mag wat Dior betreft nooit verloren gaan. Daarom richtte Dior een paar jaar geldeden Studio Mode Paris op voor jonge mensen die het ambacht van kleermaker willen leren. Er is bij Dior zoveel kennis en vakmanschap aanwezig en het zou zonde zijn als die op den duur verdwijnt.

Bij de Dior Acadmy worden per jaar ongeveer 20 mensen opgeleid die uiteindelijk allemaal hun weg vinden naar de couturehuizen. Elke leerling wordt eerst 2 dagen ondergedompeld in de wereld van Dior; de geschiedenis van het bedrijf, geschiedenis van de mode, de collecties enz…

Het duurt maanden voor ze zelf aan een kledingstuk mogen werken. Om bij Dior een kledingstuk te mogen maken moet je jaren ervaring hebben. Je begint dus met eenvoudige klusjes en werkt je zelf langzaam maar zeker op. De jassen en mantels zijn het lastigst om te maken en het kan wel 10 jaar duren voor je daar aan toe bent.

Bij Beauty and Vintage hebben we diverse items van Dior in de collectie. Omdat ons aanbod steeds wisselt kijk je het beste even rond op de website of stuur je ons een mailtje.