Het damespak, kostuum voor dames, onmisbaar in elke garderobe

Het damespak mag in geen enkele garderobe ontbreken. Een vintage broekpak of dameskostuum is tijdloos en kan altijd.

Het broekpak (blazer en broek) is een mooi alternatief voor het mantelpak (blazer met rok) en superhandig om in je kast te hebben. Door de 2 aparte kledingstukken kun je het pak eindeloos stijlen en combineren. Je kunt het als kostuum bij elkaar dragen maar je kunt het jasje en de broek ook los van elkaar dragen waardoor je een goed passend jasje en een goede broek hebt en eindeloos veel mogelijkheden hebt om het te dragen.

Kies bij voorkeur voor een pak in 1 kleur omdat dat je optisch langer doet lijken. Je kan het natuurlijk op veilig spelen met een mooi zwart pak maar met een pak in kleur zet je een modestatement neer en ben je vooral in de zomermaanden helemaal hip en trendy.

Overdag naar het werk draag je een pak met een nette blouse en nette schoenen, in het weekend lekker casual met een shirt en sneakers en ‘s avonds maak je het sexy door er een doorzichtige meshtop en een paar killerheels onder te dragen.

Als je smalle schouders en brede heupen hebt, kies dan voor een jasje (bij voorkeur met pofmouw) wat boven je heupen stopt waardoor je je taille accentueert, een langer jasje maakt je heupen breder.

Als je een redelijk recht figuur hebt, kun je een ceintuur of riem onder of over je blazer dragen zodat er een extra accent op de taille ligt.

Op de foto’s; blauw kostuum / pak van Escada en zwart kostuum / pak van Giorgio Armani

One thought on “Het damespak, kostuum voor dames, onmisbaar in elke garderobe

Reacties zijn gesloten.