Smalle schouders brede heupen, draag de pofmouw

Een van de dingen die we dit voorjaar veel op de catwalk zagen was de pofmouw en dat is goed nieuws voor vrouwen met brede heupen en smalle schouders of vrouwen met een recht figuur.

De pofmouw geeft namelijk meer ronding aan de schouders waardoor het silhouet bij iemand met brede heupen en smalle schouders meer in balans word gebracht. Natuurlijk kun je bij smalle schouders ook kiezen voor schoudervulling maar als de mouw dan recht naar beneden valt creeer je al snel een breed en hoekig silhouet en we willen er liever niet bijlopen als American football spelers, toch? De pofmouw maakt je schouders niet zo zeer breder maar geeft vrouwelijke rondingen.

Ben je benieuwd naar wat de pofmouw voor jouw figuur kan doen? Bij Beauty and Vintage hebben we diverse jurken met pofmouwen maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een basis jurk te combineren met een bolero of kort jasje met pofmouwen, deze hebben we natuurlijk ook in de shop hangen :-). Kies dan wel voor een kort jasje wat boven de heupen stop, een lang jasje doet de heupen breder lijken.

In het ebook wat je hier op de website kunt downloaden vertel ik meer over welke jurk bij welk figuur past en hoe je je figuur weer in balans brengt. Maar ook met andere vragen over hoe je je figuur het beste tot zijn recht kan laten komen in een vintage jurk ben je natuurlijk ook van harte welkom bij Beauty and Vintage Turnhout