Schoudervulling

Een van de trends die eens in de zoveel jaar weer terug komt is de schoudervulling. Tijdens de afgelopen Fashion Week waren de schoudervullingen op bijna elke catwalk aanwezig. De verwachting is dan ook dat de schoudervulling weer helemaal hip en aanwezig is in het straatbeeld in 2019.

Oorsprong schoudervulling
De schoudervulling is ontstaan en van oorsprong bedoeld als beschermende laag in de kleding van American football spelers in de late negentiende eeuw. In de jaren dertig van de vorige eeuw werd de schoudervulling ook populair bij vrouwen.

Mode
In de jaren dertig van de vorige eeuw werd de schoudervulling ook populair bij vrouwen. Maar in de jaren veertig, vijftig en zestig was de schoudervulling minder zichtbaar in het modebeeld omdat de dameskleding toen extra vrouwelijk was. Vanaf de jaren zeventig werd dameskleding langzaam wijder, mannelijker en comfortabeler. Vrouwen veroverden langzaam maar zeker hun plek in de mannenwereld. Onder andere door zich optisch groter en sterker te maken met behulp van wijde kleding en schoudervulling. Met als hoogtepunt de jaren tachtig, toen was de mode wijd en had alles schoudervullingen.

Voordelen schoudervulling
Hoewel de tijden veranderd zijn, zijn schoudervullingen nog steeds een geweldig hulpmiddel om er beter uit te zien. Ze kunnen je niet alleen een krachtiger uitstraling geven, maar ook je lichaam voor het oog in balans brengen. De voordelen van schoudervullingen zijn dat bredere schouders je taille er slanker doet uitzien. Ook als je schouders smaller zijn dan je heupen, kan schoudervulling je schouders breder doen lijken waardoor er meer balans in je silhouet komt. Schoudervullingen kunnen je ook helpen om je borsten kleiner te doen lijken.

Losse schoudervulling
Schoudervullingen kun je tegenwoordig overal los kopen, Vaak hebben de losse foam schoudervullingen een bandje wat je om je bh-bandje kunt bevestigen zodat de losse schoudervullingen netjes op hun plaats blijven zitten.

Bij Beauty and Vintage verkopen we veel kledingstukken met schoudervulling, onder het kopje Vintage vindt je veel vintage kleding met schoudervulling, vaak staat het bij bijzonderheden vermeld maar als je zeker wilt weten of een kledingstuk wel of geen schoudervullingen bevat kun je ons altijd een berichtje sturen.