Hoe een stropdas knopen

Zoals je in de webshop wel hebt kunnen zien zijn wij bij Beauty and Vintage gek op stropdassen. Stropdassen zijn er in veel verschillende maten, modellen, stoffen en kleuren. Stropdassen zijn ontzettend veelzijdig voor zowel mannen als vrouwen. Van stropdassen krijg je nooit genoeg en je hebt nooit te veel stropdassen ;-).

Halve Windsor
Veel mannen en vrouwen stellen het dragen van een stropdas uit omdat ze niet goed weten hoe je een stropdas het best kunt strikken of knopen. Er zijn veel verschillende manieren van knopen maar hieronder hebben we de meest gebruikte en meest simpele knoop, de halve Windsor, stap voor stap opgeschreven zodat jij voortaan gewoon zelf je eigen stropdas kunt knopen of strikken. En als je de knoop eenmaal door hebt, kun je ook gemakkelijk anderen helpen om hun stropdas netjes en goed te knopen.

Uitleg stropdas knopen
Om te beginnen zet je de kraag van je overhemd of blouse omhoog, zorg dat het bovenste knoopje dicht is en leg de stropdas om je nek. Leg dan het smalle eind van de stropdas ter hoogte van de broekriem.( Lange mannen leggen het smalle eind iets hoger om beter uit te komen).

Pak dan het brede deel en kruis het over het smalle deel. Vervolgens ga je met het brede deel onder het smalle deel terug
Waarna je weer bovenlangs terug gaat naar de andere kant. Het smalle deel is nu omcirkeld. Ga dan met het brede deel weer naar achter waar je het brede deel omhoog haalt naar je hals Dan haal je het brede deel door de lus die die aan de voorkant is ontstaan door het omcirkelen. Door het smalle deel vast te houden kun je voorzichtig aan het brede deel trekken om de lus iets strakker te maken. Trek dan de knoop voorzichtig op tot het netjes aansluit bij de kraag.

Wanneer de stropdas is geknoopt mag het smalle deel niet meer zichtbaar zijn, als dat nog wel zichtbaar is dan kun je de volgende keer bij het knopen het smalle deel iets hoger leggen dan de broekriem. Als je een paar keer een stropdas geknoopt hebt dan weet je precies hoe hoog het smalle deel voor jou moet liggen om de perfecte hoogte te krijgen.

Het vergt soms wat oefening maar als je de halve Windsor in de vingers hebt verleer je het niet meer, het is net als fietsen dat verleer je ook nooit. Ik hoop dat je net zo enthousiast over stropdassen wordt als wij hier en dat je steeds meer gaat experimenteren met andere knopen maar ook andere manieren gaat bedenken om je stropdas te dragen.