Hoe vintage kleding wassen

Net zoals we een oud servies niet in de vaatwasser zetten zo kun je ook je delicate vintage kleding beter met de hand wassen.

Vintage kleding wassen
In de meeste gevallen is het in de wasmachine wassen van vintage kleding geen probleem, maar je dient er toch voorzichtig mee om te gaan. Test voor het wassen eerst even of de kleur kleurvast is. Dit doe je door met een nat doekje over de stof te gaan, liefst op een onopvallende plek zoals de binnenkant van de zoom. Als de stof afgeeft weet je dat je het item snel en voorzichtig met de hand moet wassen. Om te voorkomen dat de kleuren uitlopen kun je een beetje azijn of zout aan het spoelwater toevoegen. Om krimpen te voorkomen is het belangrijk om te zorgen dat het was- en spoelwater ongeveer de zelfde temperatuur hebben.

Advies stomerij
Als je twijfelt over hoe je een vintage schat het beste kunt wassen, is het verstandig om even bij een goede stomerij om advies te vragen. Een goede stomerij weet precies hoe je bepaalde stoffen of vlekken moet behandelen.