Merk vintage kleding

Veel vintage kleding heeft geen merk. Dat komt omdat vroeger veel kleding thuis of door een kleermaker werd gemaakt.

Maten vintage kleding
Oude confectie kleding is soms te herkennen door de kleine maatetiketjes die er in zitten, dus geen label maar alleen een strookje met de maat in de nek van de kleding. (De echte merklabels kwamen pas later) Houdt er bij vintagekleding wel rekening mee dat de maten van vroeger niet hetzelfde vallen als de maten van nu, zo kan een maat 40 van toen nu als een 36 vallen.

Merklabel vintage kleding
Wanneer je een vintage item hebt waar een merklabel in zit kun je de merknaam googelen om zo wat meer over het item of de maker te ontdekken.Soms kom je naast het merk of de maat ook andere labels tegen zoals het ‘CC41’ label. Het CC41 label hoort bij kleding afkomstig uit Engeland uit de jaren 40. Mode was toen nog aan strenge regels onderworpen maar de ontwerpers van De Incorporated Society of London Fashion Designers ontwierpen kleding die toegestaan was en toch mooi was. Helaas was deze kleding over het algemeen alleen voor de rijken betaalbaar. Ook zie je in vintage kleding soms Amerikaanse Union labels die eerlijke werkomstandigheden garandeerden.

Naam label vintage kleding
Wat ik zelf heel grappig vind is dat je bij het zoeken naar vintage kleding ook vaak kleding tegenkomt waar in een naam in genaaid is, dit kan de naam van de ontwerpster zijn maar vaak is het de naam van  de vorige eigenaresse van de kleding en is de kleding meeverhuisd naar een bejaardentehuis waar alle kleding gelabeld wordt. Foto plaatsen

Labels kunnen je dus heel goed meer informatie over het kledingstuk geven. Labels van merken worden vaak maar een bepaalde tijd gebruikt, denk maar eens aan H&M, hun labels zijn nu weer heel anders dan een paar jaar geleden.