Mode Musthave; bikers jacket, het jasje van leer

Het vintage biker jacket is tijdloos en toch helemaal van nu. Het is een jasje wat niet in je garderobe mag ontbreken omdat het altijd weer terug komt in de mode.

Bij het bikers jacket moet ik zelf altijd denken aan films als Grease, de stoere mannen en hoe we aan het einde van de film omver geblazen werden door Olivia Newton-John als Sandy in het jas. Terwijl ik dit blog schrijf ben ik in mijn hoofd de liedjes van de film aan het meezingen. You’re the one that i want want….. Oe oe oe……

Weer terug naar de feiten. Het bikers jacket is zo’n fijn tijdloos jasje omdat het past bij elk lichaamstype, elke gelegenheid en elke stijl.

Je kunt het jasje het hele jaar door dragen. In de zomer is het bikers jacket een jas en in de wintermaanden is het de perfecte vervanging van een blazer. Verstandig is dan wel om het bikers jacket 1 maat groter aan te schaffen zodat het jasje in de wintermaanden ook nog comfortabel zit al je er een iets dikker truitje onder draagt.

Dit vintage bikers jasje van Karen Millen combineer je net zo gemakkelijk met je spijkerbroek als met een little black dress.