Tijdloze vintage mode

Een tijdloze vintage garderobe, wie wil dat nou niet? Een kledingkast vol met klassiekers die jaren meegaan. Wat is tijdloze mode en hoe kom je aan die bijzondere vintage stukken?   

Tijdloos Vintage
Een tijdloos vintage (designer) item, is de heilige graal voor iedereen die van vintage kleding houdt. Je snuffelt ergens tussen vintage kledingstukken, opeens zie je het vanuit een ooghoek, je krijgt het koud en warm tegelijk en alles moet wijken, je moet NU dat item zien. Het eerste oogcontact is magisch en de eerste voorzichtige aanraking bezorgd je vlinders in je buik. En als het vintage kledingstuk mee naar huis gaat weet je, dit is voor eeuwig en altijd. Dit kledingstuk maakt alle andere jurken overbodig.    

Mijn Stijl
Dat zijn de perfecte vintage kledingstukken die zeggen; ik ken mijn stijl, ik weet wat bij mijn figuur past en ik weet wat kwaliteit is. En dan hoeft het nog niet eens een designer item te zijn. Dat is ook precies de reden waarom ik mijn shop begonnen ben, dat gevoel wil ik met andere vrouwen delen.

Het vinden van zo’n stuk is geen gemakkelijke opgave, er gaat soms heel wat tijd over heen voor je weer zo’n item vind.

Bestaat tijdloze mode?
Tijdloze mode gaat over items die zich bewezen hebben, denk aan de little black dress, het witte overhemd of de trenchcoat, deze blijven terugkomen.

Tijdloze vintage items gaat ook over bewust en duurzaam kopen waardoor je er  langer mee doet. Kies voor kwaliteit die lang mee gaat. Een item van primark is leuk voor 1 seizoen maar besef ook wat al die fastfashion voor ons milieu doet. Voor kwaliteit betaal je wel iets meer maar dan koop je wel de stukken waar je echt blij van word. Kleding koop je niet alleen met je hoofd maar ook met je hart.

Zoals Yves Saint Laurent ooit zei; mode is tijdelijk, stijl is voor altijd!!!!!