Kleding maakt de man maar maakt kleding ook de vrouw?

Ik kan me voorstellen dat het voor mannen best wel een beetje waar is, een man in een mooi pak straalt toch (in mijn ogen) net iets meer uit dan een man in een oude spijkerbroek.

Maar ik heb deze week geleerd dat het gezegde toch niet helemaal opgaat. Mijn vriendin was een paar dagen geleden lekker tussen de vintage jurken aan het snuffelen en pakte er deze tuniek/jurk van Monique Stam tussen uit.

Ik begon meteen te vertellen; stel je voor je bent op vakantie in een exotisch land en na een dagje strand trek je deze jurk over je badkleding aan, leuke slippers of sandaaltjes er onder, strandtas over je schouder en je bent klaar om nog even over de boulevard te wandelen of om een hapje te gaan eten.

Mijn vriendin keek me een beetje vreemd aan vertelde me dat ik het helemaal verkeerd zag. Stel je voor je bent op Ibiza en je gaat ‘s avonds met vriendinnen nog even naar een hippe club. Dan trek je deze jurk aan met een paar killerheels er onder, cocktail in je hand en je ben klaar om een avond en nacht te dansen en plezier te hebben. Om het te bewijzen trok ze de jurk aan met een paar hoge hakken er onder en ze had gelijk, de jurk veranderde opeens van een strandjurk naar een partydress!

En zo liet mijn vriendin me zien dat kleren niet de vrouw maken maar dat de vrouw in de kleding bepaald of de kleding sexy, stoer, casual, netjes of chique valt.

Zo grappig om te zien dat een jurk die op mij zelf er uitziet als een strandjurk of nachtjapon 🙂 bij iemand anders een sexy feestjurk wordt.

De jurk van Monique Stam is terug te vinden onder jurken onder de button Vintage.