Karl Lagerfeld overleden…

Op 19 februari 2019 stond de tijd even stil, modekoning Karl Lagerfeld overleed iets na het middaguur.

Karl Otto Lagerfeld werd in Hamburg Duitsland geboren op 10 september 1933 en overleed op 19 februari 1019 in Frankrijk aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Karl Lagerfeld werd 85 jaar en wordt herinnerd als een bijzondere man en invloedrijke couturier en fotograaf.

In 1955 begon Karl Lagerfeld zijn werk voor het Franse modehuis Balmain waarna hij in 1958 overstapte naar Jean Patou. En vervolgens stapte de onrustige en ambitieuze Karl een jaar later weer op om voor Valentino te gaan werken.

In 1964 liet hij de mode even voor wat het was om in Italie kunst te gaan studeren. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en in 1967 ging Karl als design consultant aan het werk bij het Italiaanse modehuis Fendi.

In de jaren zeventig werd hij vooral bekend door zijn werk bij modehuis Chloé, waar hij bleef tot Stella McCartney in 1997 het roer van hem overnam. Sinds 1983 was hij hoofdontwerper van modehuis Chanel.

Tussen 1984 en 1997 had Karl Lagerfeld zijn eigen modelijn onder de naam Karl Lagerfeld. In 2005 verkocht hij de merknaam Karl Lagerfeld en zijn winkels in Parijs en Monaco aan Tommy Hilfiger. Onder de naam Karl Lagerfeld wordt elk jaar een uitgebreide collectie uitgebracht.

Ondanks zijn pensioengerechtigde leeftijd ontwierp Karl Lagerfeld nog steeds diverse collecties voor Chanel, Fendi en de Karl Lagerfeld lijn. Daarnaast fotografeerde hij alle campagnes en het persmateriaal nog zelf.

Karl Lagerfeld was zeer media bewust. Lang voor de social media liet hij modellen na zijn shows naar buiten lopen met een oversized Chanel tas. Zodat deze dames in alle bladen stonden afgebeeld met een Chanel tas waardoor de verkoop steeg.

Bij Beauty and Vintage vindt je regelmatig ontwerpen Karl Lagerfeld of items van het merk Karl Lagerfeld.