Zonnebril als investering

Een mooie stijlvolle vintage zonnebril is een verplicht nummer in elke garderobe.

Investeren in zonnebrillen
Een goede en mooie zonnebril heb je voor de rest van je leven. Daarom investeren steeds meer mensen in een mooie, authentieke vintage zonnebril. De zonnebril is de perfecte en onmisbare accessoire in elke garderobe. Met een goede vintage zonnebril geef je elke outfit een vleugje glamour en eigenzinnigheid.

Zonnebril als investering
Net als bijvoorbeeld horloges zijn (designer) zonnebrillen ook een goede investering. Waar designer zonnebrillen vroeger werden weggegooid omdat ze uit de mode waren, blijken ze nu juist veel geld waard te zijn op veilingen en in antiekwinkels. Het meest bekend zij de originele oudere Ray-Bans, deze zijn al snel een paar honderd euro waard.

Designer zonnebrillen
Naast Ray-Ban zijn zonnebrillen van merken als Persol, Versace, Armani, Alpina Alain Mikli, Bugatti, Cartier en Robert La Roche interessante investeringen en namen om in de gaten te houden. Hun bijzondere vintage stukken stijgen continu in waarde. Koop je een vintage zonnebril van een van de deze bekende ontwerpers of een speciaal model dat typerend was voor een bepaald tijdperk, dan kan je er van uitgaan dat deze nog in waarde zal stijgen. Helemaal wanneer je ook over de originele brillendoos beschikt.

Designer zonnebril kopen
Maar ook als je besluit om een nieuwe designer zonnebril te kopen, let dan goed op dat je een echte originele koopt. Er is zowel nieuw als tweedehands heel veel namaak op de markt dus zorg dat je van te voren weet waar je op moet letten. Vaak krijg je bij designer brillen een brillendoosje maar ook een omdoos of stofzak en een certificaat of nummer. Zorg dat je deze goed bewaard want zo behoud je designer bril zijn waarde en kun je de echtheid van de zonnebril aantonen. Vraag bij de aanschaf van een tweedehands designer bril naar dit soort dingen!

Vintage zonnebril
Maar er zijn natuurlijk ook veel mooie vintage of retro zonnebrillen te koop van niet-designers. Ook hier merk je van dat de kwaliteit beter is dan de brillen van nu. De brillen van nu worden vaak van goedkoop plastic gemaakt omdat ze vaak maar 1 modeseizoen hoeven mee te gaan. De oudere modellen zijn veel meer gemaakt op houdbaarheid, dat merk je duidelijk aan de gebruikte materialen. En als je een mooi montuur met wat gebruikssporen aan de glazen tegenkomt, informeer dat eens bij de brillenwinkel, vaak kunnen de glazen vervangen worden. Waardoor je een uniek montuur hebt met nieuwe glazen.

Beroemde zonnebril
En als je ooit het geluk hebben om een bril te kunnen aankopen die van een beroemdheid is geweest en je hebt bewijsstukken daarvan, aarzel dan niet om deze aan te kopen. Vaak stijgt de waarde van deze zonnebrillen tot extreme hoogte. Een met goud omrande vintage zonnebril van John Lennon werd op een veilig verkocht voor meer dan een miljoen euro.

Bij Beauty and Vintage hebben we diverse vintage zonnebrillen, deze vindt je op de pagina accessoires